In een sciencefiction mogen alle spannende ingrediënten voor een goede film niet ontbreken. Zelfdenkende robots, een parallel universum, ruimtereizen, aliens en nog veel meer, waarbij fantasie en technologie alle kanten op kunnen. Actie, soms horror, thriller en een beetje humor zijn de hoofdfactoren, waardoor een film sciencefiction wordt. Niks is onmogelijk in een spannende sf, wat meestal in de verre toekomst afspeelt. De films zijn fictief, waarbij de fans alles met een knipoog zullen bekijken. Geavanceerde technologie staat niet stil, wat brengt de toekomst? Beste sciencefiction op een rij:
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back
Han Solo en Princess Leia vluchten naar Cloud City, nadat de troepen van de keizer arriveren om de rebellen te vernietigen. Darth Vader neemt ze gevangen, waarbij Luke Skywalker afreist naar de planeet Dagobah. Jedi meester Yoda bereidt hem voor op het gevecht met Darth Vader. Er zijn acht Star wars films gemaakt, waarbij deze filmreeks uit 1980 de bekendste is.

Jurassic Park
Jurassic Park was de eerste film, waarbij gebruik gemaakt werd van digitale special effects. Dinosauriërs leken hierdoor echt en zorgde voor een grote doorbraak. Op een eiland worden de uitgestorven dieren door een miljardair tot leven gewekt, zodat toeristen de dieren in het attractiepark kunnen bekijken. Er zijn vier Jurrassic Park films gemaakt, geproduceerd door Steven Spielberg, de grootmeester van de Sf films. De populaire films E.T, War of the Worlds, Close Encounters of the Third Kind en Minorty Report komen van zijn hand.

Planet of the Apes
Planet of the Apes komt oorspronkelijk uit 1968, waarna een remake van de film in 2001 uitkwam. In 2011 kwam de langverwachte reboot, waarna de twee opeenvolgende delen twee en drie jaar later uitkwamen. Het verhaal gaat over een wetenschapper die een middel tegen Alzheimer probeert uit te vinden. Het middel retrovirus is genetisch gemodificeerd en wordt op chimpansees, die als proefdieren fungeren uitgevoerd. De apen worden er intelligenter van en vertonen menselijke eigenschappen. Na een grote fout in het laboratorium moeten alle apen worden afgemaakt. Een jong wordt door de hoofdrolspeler mee naar huis genomen, Caesar.

Edge of Tomorrow
Films die in een timeloop afspelen, kunnen al gauw vervelend en langdradig worden. Bij Edge of Tomorrow is daar totaal geen sprake van. In de toekomst krijgt onze planeet een buitenaardse invasie van aliens die de aarde willen veroveren. William Cage, gespeeld door Tom Cruise, wordt in het diepe gegooid, nadat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Iedere keer vindt hij de dood tijdens dezelfde gevechtsmissie en begint het verhaal opnieuw. Naarmate de film vordert kent het verhaal een verrassende wending, waarbij hij hulp krijgt van Special Forces agent Rita Vrataski (Emily Blunt).