Net als kinderen, houden ook veel volwassenen van kinderfilms. Niemand is te oud om te genieten van kinderfilms. Sterker nog, met het kijken van kinderfilms herbeleven veel mensen hun eigen kindertijd weer. Klassieke films die in een nieuw jasje zijn gestoken zoals Tarzan, The Lion King en Maleficent: Mistress of Evil worden massaal door alle leeftijden goed bekeken. Wie is er niet groot geworden met de prachtige Disneytekenfilms, die je nu terug kunt zien gespeeld door levensechte mensen gecombineerd met computer- geanimeerde remakes? naast Disney zijn er nog tal van andere goed bekeken kinderfilms die niet vergeten mogen worden. De leukste kinderfilms op een rij:
Harry Potter filmreeks
Alle acht delen van de uitgebrachte filmreeks van Harry Potter zijn wereldwijd goed bekeken. De verhaallijn is bijzonder uniek geschreven door de Engelse schrijfster J.K Rowling, waardoor alle Harry Potter boeken zijn verfilmd. Doordat de eerste Harry Potter film in 2001 werd verfilmd groeiden de personages mee met de jaren en zo konden de HP fans zien hoe de acteurs volwassen werden. Na het grote HP succes kwam de schrijfster met een ander fantasyreeks uit die zich voor de tijd van de HP films afspeelden. Deze twee Fantastic Beasts boeken zijn ook succesvol verfilmd en naar verluidt komen er meer Fantastic Beasts films aan.

Willy Wonka and the Chocolate Factory
De eerste muziekfilm, waar Gene Wilder de personage Willy Wonka in speelt komt uit 1971 en is gebaseerd op het boekverhaal van Roald Dahl. In 2005 werd de film opnieuw uitgebracht, waarin Johnny Depp, de excentrieke Willy Wonka speelt. Charlie is een arme jongen, die samen met zijn ouders en grootouders in een klein armoedig huisje woont. Met het winnen van een wedstrijd mag hij samen met vijf andere kinderen en een volwassene op bezoek bij de beroemde chocoladefabriek van Willy Wonka komen.

Disney films die ontroeren
Disney krijgt het met veel films voor elkaar dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen een traantje laten bij films zoals; Bambi, Dumbo en The Lion King. De meeste Disney films dragen een onderliggende boodschap die eindigen dat ze nog lang en gelukkig leven en dat na alle ellende liefde alles overheerst. De slechteriken worden verslagen en de helden blijven overeind. De klassiekers vallen onder de productie The Walt Disney Productions en heet tegenwoordig Walt Disney Animation Studios. Daarnaast heb je de Disney Toon, Marvel Entertainment en Disney- Pixar en overige animatie.

Ice Age
De eerste Ice Age, wat gaat over een mammoet, sabeltandtijger een luiaard en een mensenbaby, is de eerste computer geanimeerde film, die niets met een Disneyproductie te maken heeft. De film is zowel hilarisch, spannend en goed in elkaar gezet. Het verhaal speelt zich af in de prehistorische tijd, waar drie dieren vriendschap sluiten, nadat ze een baby vinden die ze terug naar zijn stam moeten brengen. De film heeft daarna nog drie delen gemaakt, waarin ze spannende en grappige avonturen meemaken.