Alle Marvel films zijn gebaseerd op de Marvel Comics stripboeken en worden wereldwijd in veel bioscopen gedraaid. In 2009 nam The Walt Disney Company Marvel Entertainment over. Marvel fans wisten het allang; alle Marvel Cinematic Universe (MCU) zijn met elkaar verbonden in de verschillende filmreeksen. Alle superhelden van Marvel komen in de Infinity Saga bij elkaar om de super schurk Thanos te verslaan. Marvel heeft een verpletterende slag geslagen, waarbij ze miljoenen nieuwe fans erbij hebben gekregen, die net als de doorgewinterde Marvel-fans niet kunnen wachten op de nieuwste superheldenfilms die dit jaar uitkomen. Naast alle verschillende superhelden heeft Marvel ook een kijkcijferhit met alle Star Wars reeksen, evenals de X- Men films.

Ghost Rider
Marvel Comics gebruikte de naam voor fictieve super- en antihelden, die bovennatuurlijke krachten hebben. De eerste held die Ghost Rider speelt is Nicholas Cage die Johnny Blaze speelt. Hij heeft zijn ziel aan de duivel verkocht en probeert hieronder uit te komen, door zich tegen de duivel te keren.

Blade
De beroemde stoere vampierenjager Blade, gespeeld door Wesley Snipes doodt gevaarlijke vampieren met zijn zwaarden en vuurwapens. De horror-/actiefilm komt uit 1998 en na de eerste Blade film, kwamen de opvolgers Blade ll en Blade: Trinity.

Elektra
De superheldin Elektra Natchios, gespeeld door Jennifer Garner kwam uit in 2005. Elektra is een huurmoordenares die zweert op wraak, nadat haar ouders door een grote vijandelijke organisatie de ‘Hand’, werden vermoord.

Fantastic Four
Een team van superhelden; Mr. Fantastic, The Thing, Invisible Woman en Human Torch gaan met elkaar de strijd aan tegen vijanden. De film uit 2015 is een reboot van de vorige filmreeksen, maar staat los van de vorige 2 Fant4stic films.

Deadpool
Dat Marvel veel humoristische verhalen in hun super- en antihelden personages scheppen, is te zien aan de film Deadpool. Niemand had de rol van Deadpool zo goed kunnen spelen als Ryan Reynolds. Alles wat met een lieve superheld te maken heeft, is Deadpool eigenlijk het tegenovergestelde van. Een echte antiheld die zegt waar het op staat, maar waar de fans geen genoeg van kunnen krijgen.

Marvel films die in 2020 uitkomen zijn:

  • The New Mutants (april 2020)
  • Black Widow ( mei 2020)
  • The Eternals ( november 2020)
  • Guardians of the Galaxy
  • Ant Man 3
  • Captain Marvel 2

Er zijn nog veel meer nieuwe Marvel films in de maak, die de komende jaren op het witte doek verschijnen. Nathalie Portman zal de eerste vrouwelijke Thor spelen en er komt een superhelden film uit, wat alleen maar uit vrouwen bestaat.