Ook dit jaar komen er topfilms uit, die je gewoon op je kijklijst moet noteren. Met 246 nieuwe films die dit jaar uitkomen, zitten er absolute aanraders bij, van diverse filmstijlen. Een tipje van de sluier van nieuwe films die uitkomen zijn:
Fast & Furious 9 (21 mei 2020)
Met 39 actiefilms die dit jaar uitkomen is het moeilijk om de beste uit te zoeken. Toch springt deze film er met kop en schouders uit. Alle Fast & Furious films werden goed bekeken en fans verwachten dat de nieuwe film alle vorige acht films zullen overtroeven. Wat best moeilijk is, omdat de eerste film meestal de beste is.

1917
Met 105 nieuwe dramafilms die in 2020 uitkomen is de drama/oorlogsfilm 1917 een absolute aanrader. Het verhaal is fictie, het vertelt het moedige verhaal van twee Britse soldaten die de missie hebben om hun collega soldaten te waarschuwen voor een hinderlaag van de Duitsers.

The Invisible Man
Vanaf 18 februari is deze reboot van de originele film uit 1933 te zien in de Nederlandse bioscopen. De film is horror/SF en gaat over een gestoorde ex die onzichtbaar is. De actrice Elisabeth Moss speelt perfect de hoofdrol in deze film.

Minions 2: The Rise of Gru
Ook aan nieuwe kinderfilms ontbreekt het niet dit jaar. De gele vriendjes en hun superschurkbaas Gru zijn te zien op 3 juli in de bioscopen. Gru is te zien als kleine schurk dat de wereld wilt overnemen.

Black Widow
Marvel komt dit jaar met de langverwachte Black Widow. Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in haar eigen Marvel film en naar verluidt speelt het verhaal zich af in het verleden.