Actiefilms worden het best bekeken door mannen, omdat er veel gevechten, stunts, achtervolgingen en vaak explosies te zien zijn. Actiehelden worden meestal door stoere mannen en vrouwen gespeeld. Bekende populaire acteurs/actrices bepalen vaak of de film goed bekeken wordt. Actiefilms kunnen ons behoorlijk laten schrikken en/of laten lachen. Actiefilms kun je weer onderverdelen in de categorieën; misdaad, thriller, oorlog, avontuur, fantasie en sciencefiction. Spannende actiefilms en aanraders:
Pirates of the Caribbean deel 1 tot en met 5
Alle Pirates of the Caribbean films hebben geleid tot hoge kijkcijfers, wat door Johnny Depp die kapitein Jack Sparrow speelt, fantastisch is neergezet. Humor, fantasie en actie komen in elke filmreeksen voor, waardoor de Pirates films spannend en succesvol blijven. De geruchten gaan dat er een nieuwe Pirates of the Caribbean film aankomt, maar of Johnny Depp erbij is, is nog niet zeker.

Taken
In deze film wordt de film echt gedragen door de acteerkunsten van Liam Neeson. Een doorgewinterde acteur die precies weet hoe hij zijn fans tevreden stelt met zijn bijzondere acteerwerk. In de Taken- films is er veel actie en rust hij niet, voordat hij zijn dochter weer veilig terug heeft. De opvolgers Taken 2 en Taken 3 zijn dan ook absolute must seen films.

Mission: Impossible
Films met Tom Cruise in de hoofdrol zijn meestal films waarin actie hoog in het vaandel staat. De spannende Mission: Impossible filmreeks zouden zonder hem in de hoofdrol als Ethan Hunt minder spannend zijn. Alle zes Mission: Impossible delen draaien om gevaarlijke stunts, high tech gadgets en zenuwslopende achtervolgingen in een goed verhaallijn. Tom Cruise is de actieheld acteur bij uitstek. Film aanraders met Tom Cruise in de hoofdrol; Jack Reacher, Edge of Tomorrow, Minorty Report en Oblivion.

John Wick
Als geen ander kan Keanu Reeves de rol van huurmoordenaar John Wick neerzetten. Als Russische criminelen zijn Ford Mustang uit 1969 willen stelen gaat het goed mis. Ze overvallen hem thuis en vermoorden zijn hondje, die hij van zijn overleden vrouw heeft gehad. Wat ze niet weten is dat John Wick gestopt was als huurmoordenaar. Deze actie/thriller is een absolute aanrader, net als deel twee en deel drie van de filmreeks. Wat bijna nooit gebeurd bij films is dat de laatste deel, volgens de fans de beste John Wick film blijkt te zijn. Wachten op deel vier!

Charlie’s Angels
Niet één stoere actieheldin, maar waarom niet meteen drie powervrouwen die korte metten maken met hun vijanden. De nieuwe generatie Angels zijn net als de vorige vrouwen uitgerust met alle gevechtstechnieken, zijn goed gebekt, knap en hebben de nodige humor. Als detectives werken ze voor de mysterieuze nooit geziene Charles Townsend.