We kijken graag naar drama films en het liefst thuis op de bank met een dekentje om ons heen. Drama is leuk om te kijken, als het maar zover mogelijk bij ons vandaan is. Toch leven we mee met de hoofdrolspelers en zitten we helemaal in het filmverhaal die goede dramafilms hebben. Kort door de bocht gezegd; ons eigen leven is zo slecht nog niet, als je de ellende van anderen bekijkt.

De beste dramafilms op een rij:
The Joker
De Joker is zo’n film, waar je helemaal voor de hoofdrolspeler bent. Hij wordt naarmate de film vordert een schurk, maar je neemt het hem niet kwalijk, als je ziet hoe zijn levensloop is. Een grote pechvogel die eigenlijk alleen maar goed probeerde te doen, maar door alle omstandigheden volledig verknipt raakt. De Joker is een anti-held, maar wordt toch door het publiek op handen gedragen.

Hacksaw Ridge
Een prachtig waargebeurd verhaal en mooi verfilmd, wat gaat over een man (Desmond Doss) die weigerde een wapen te dragen, tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog. Hij was de enige Amerikaanse soldaat die in de frontlinie vocht zonder wapens. Hij haalde met gevaar voor eigen leven gewonde mensen uit de vuurlinie, terwijl hij zelf door een granaat werd geraakt. Desmond Doss overleefde de oorlog en kreeg voor zijn moed de Congressional Medal of Honor.

Dunkirk
Met acht Oscar nominaties won de film er drie. De film is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal wat gaat over de bekende evacuatie, operatie Dynamo van honderdduizenden soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Belgische, Britse en Franse troepen worden omsingeld door de Duitsers, de enige uitweg is naar Engeland overzee. Het gevecht heeft duizenden levens gekost, want ze werden vanuit de lucht, de zee en op de grond zwaar onder vuur genomen.

The Revenant
Deze film uit 2015 zuigt je helemaal op in het verhaal, wat gebaseerd is op ware feiten. De hoofdrolspeler wordt tijdens een jacht expeditie in de Amerikaanse wildernis voor dood achtergelaten door zijn groep, na een vechtpartij. Door een enorme wilskracht zoekt hij de weg terug naar leefbaar gebied, wat moeilijk is door vijandige stammen, de strenge vorst en gevaarlijke woeste omgeving. Hij zweert wraak op de man die hem voor dood achterliet.